Spelar din kropp och ditt sinne pajas med ditt liv?
visdom > hur kan jag börja lyssna

Vad är det som gör att du blir sjuk eller kommer i obalans? Vad är det som har gått fel? Var någonstans har det i så fall gått fel? Din kropp och ditt sinne, talar till dej. Hela tiden, tjugofyra timmar om dygnet. Hör du när din kropp talar?

När du börjar lyssna på din kropp upptäcker du kanske att du inte arbetar med din kropp och ditt sinne utan emot dom. Är det då förvånande att din kropp blir i obalans? När du lyssnar och tar hand om ditt ” tempel ” kommer du i harmoni och det är inte alls omöjligt att du helt plötsligt kan förstå varför du får ont i en axel, ont i magen eller varför du alltid får huvudvärk.

Vad längtar din kropp och själ efter?

Sysselsätter du dig fyrtio timmar i veckan med något du egentligen inte alls vill? Längtar din kropp och ditt innersta egentligen efter något helt annat? Ett helt nytt arbete? En helt ny bostad? En ny livskamrat? Vill du egentligen kastar allt över bord och bara ut och resa? Stressar du fram i ditt liv och kastar dig från aktivitet till aktivitet?

Äter du den mat som din kropp tycker om och vill ha? Äter du den mat som är bra för just Dig? Äter du den mat som faktiskt är medicin och förebyggande underhåll för just din kropp? Lyssnar du på vad din granne vill ha och som just har fått lära sig en ny dietmetod?

När vi inte lyssnar på vad vår kropp och vårt innersta egentligen vill så arbetar vi med mesta motståndets lag. Det vill säga vi skapar spänningar och motstånd i vår kropp därför att vi egentligen inte vill, du kanske inte är medveten om det, men kroppen är vårt instrument och den talar om för oss när något är fel. När du har stressat för mycket och ätit helt fel mat skriker din mage, stopp, nej, stanna! Lyssnar du inte på den första signalen kommer det snart en högre viskning. Du kanske då få känna av ett begynnande sug och svidande känsla i din mage. Lyssna du inte nu har du snart fått en magkatarr som present av din kropp för att den så hjärtinnerligt gärna vill att du skall förstå. Förstå att det är dags att varva ner, dags att byta vanor, dags att ändra livsstil.

I många fall sätter vi plåster på, lägger locket på och kör vidare, eller hur? Kroppen är klok, den jobbar vidare, den ger sig inte så lätt, eftersom vi inte lyssnar måste den ta andra vägar för att vi skall förstå. Din kropp hittar genvägar. När magen inte hjälpte, sätter den kanske till lite spänningar och värk i nacken eller så slår den till med nackspärr eller ger oss en matintolerans för att verkligen tydligöra något. Vad gör vi då? Många tar lite värktabletter och annan medicin och sedan kör vi igen. Är det konstigt att vår kropp, efter femton, tjugo års körande utan besiktning, blir sjuk eller som jag skulle vilja säga, kommer i total obalans?

Vem är det som spelar pajas egentligen?

Hur ”högt” spelar du?

Vad är de där stressade minutrarna värda när du ligger där som ett kolli och inte kan eller orka någonting och har gått in i en utmattningsdepression? Vad är livet värt när du har mist hela din familj för att du tillbringade all din tid på din arbetsplats? Vad är det för mening att leva när du har så ont i dina axlar att du inte kan fungera normalt? Vad har du för lust att dansa, leka, göra, vara när knä och fötter inte längre bär dig? Hur blir livet när du skapat dig allergier, diabetes och astma? Det är ditt fria val att ta ansvar och välja hur Du vill att ditt liv ska bli.

Hur högt vågar du spela - med ditt liv som insats?


belstaff leather jacket | woolrich outlet | moncler piumini | ugg pas cher | Canada Goose Pas Cher